De toevoeging van Songfestivalwinnaar Måneskin aan het Pinkpopprogramma zal op internetfora weer de nodige discussie doen oplaaien. Dat online gehakketak tussen vernieuwingsjunks, cultuursnobs en Pinkpop-oudgedienden is best vermakelijk. Iedereen vindt dat het anders moet en wanneer de programmering het volgende jaar anders is, is het wederom niet goed.

Måneskin

De programmering boeit me trouwens net zo weinig als de reclamefolder van Kootjes Stof & Garenwinkel uit ons buurtwinkelcentrum. Mijn laatste Pinkpop-ticket dateert uit 2012 en ik vind nog altijd dat ik het geld beter had kunnen besteden aan een paar spijkerbroeken. Bruce Springsteen viel vies tegen en in algemene zin waren er te weinig namen waarvoor je me ’s nachts uit bed mag rammelen. Maar ik vind het prima zo. Laat ze in Landgraaf lekker aanhobbelen. Ik maakte een keuze en ga niet draaikonten in tegenstelling tot andere muziekliefhebbers die, zodra het festival dichterbij komt, elkaar bevragen of ze wel of niet gaan…en waarom. Alsof ze verantwoording onder huwelijkse voorwaarden moeten afleggen. De zieligste snuiters vind ik diegene die alleen aan zichzelf de vraag stellen of ze wel of niet moeten gaan en daarbij een gezicht trekken alsof hun hele familie bij een brand om het leven kwam.

Is een dagje Pinkpop zo betekenisvol voor muziekfanaten? Laat me niet lachen. De programmering is dermate rechtlijnig dat het doorsnee publiek elk jaar net zo gemêleerd is als in de Efteling. In hoeverre je dat ergert, is afhankelijk van je avontuurhonger. Want urgentie heeft Pinkpop al jaren niet meer. De muziekfanaat die het nieuw, eigenwijzer en anders wil, gaat naar alternatieve festivals zoals Le Guess Who of Down The Rabbit Hole. Pinkpop is een familiefestijn waar alleen de ballenbak voor de allerjongsten ontbreekt. Storend? Doe als met Covid-19 en blijf huis. Niet storend? Koop een ticket en geniet in vredesnaam!

Vroeger kwam clowntje Flappie op televisie die in elke aflevering in lastige situaties belandde en zich dan afvroeg: “Zal ik het doen, of zal ik het niet doen?”

Clowntje Flappie

Door logisch beredeneren maakte hij de juiste keuze waardoor elk spannend avontuur tot een goed einde kwam. Ik adviseer iedereen die met Pinkpopstress worstelt om op Youtube een paar afleveringen van Flappie te bekijken. Werkt best ontnuchterend en het voorkomt dat je door foute keuzes een clown van jezelf wordt.

Michel Scheijen

(Visited 208 times, 1 visits today)

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. John

    Ha, ha Michel.
    weer verwoord je op jouw eigen humoristische wijze de gedachten van je fans hier op de site. Klopt als een bus, waar maken mensen zich druk om.. Met als de Tv verander van zender als hey je niet bevalt of nog beter: zet ‘m uit en luister naar muziek en lees en goed boek.

    1. Michel

      Ben het helemaal met je eens. Ik lees liever een boek dan dat ik televisie kijk. Betreffende de column: elk jaar weer dat gezever over de programmering en gaan we niet of wel? Niet dat ik me er iets van aantrek of er slapeloze nachten aan overhoud, het valt me wel elk jaar op. Daarom deze column.

Geef een reactie