Fototentoonstelling van voormalig Police-gitarist Andy Summers in Maastricht

Op donderdag 6 juni begon de fototentoonstelling ‘A Certain Strangeness’ van Andy Summers in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Looptijd van 7-6 tot en met 27-10-2019.

Andy Summers [67], bekend geworden als gitarist van The Police. was bij de opening persoonlijk aanwezig. De expositie toont fotografisch werk waarmee Summers begon tijdens de jaren waarin de band wereldwijd doorbrak.

In het begin was hij op fotogebied vooral een autodidact [van digitale fotografie was nog geen sprake]. Hij experimenteerde vooral met zwart-wit fotografie in een surrealistische stijl [geïnspireerd door de fotokoffers van zijn ouders]. De onderwerpen zijn deels gerelateerd aan de toenemende populariteit van de band en deels aan de werelddelen waar tijdens tournees werd neergestreken. Volgens Summers is fotografie als kunstvorm verwant aan muziek. Daarnaast is fotografie voor hem een manier geweest om de gekte waar hij met de band in terecht kwam tijdelijk te ontvluchten.

De wereldberoemde artiest, die bij de opening vooral rust en bescheidenheid uitstraalde, signeerde op verzoek boek en ticket. Ondergetekende voelde zich weer heel even de jongen van dertien die op Sportpark Kaalheide handtekeningen aan beroemde voetballers probeerde te ontfutselen. Alleen was degene die signeerde nu een muzikant die met zijn band op mijn vijftiende een grote slinger gaf aan mijn muzieksmaak.

Boek bij de opening van de tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht en gesigneerd concertticket

Rob Riksen

(Visited 24 times, 1 visits today)

Geef een reactie